Evenementen
In nood
059 / 70 1000
VHF 9,16,67

Verslag van de strandhengelwedstrijd van zaterdag 1 oktober

 

 

 

Na enige onzekerheid afgelopen week over het al dan niet laten doorgaan van de wedstrijd werd donderdag dan toch groen licht gegeven.

Met een weersvoorspelling wind W/Zw van 5 beaufort en een vooruitzicht op droog weer maakte iedereen zich klaar voor de 2e strandhengelwedstrijd,

Dit jaar op laag water (LW 11u38) met als wedstrijduren 09h00 tot 13u00.

De opkomst dit jaar bleek een succes , reeds vroeg in de ochtend stond men al in de startblokken en de sfeer zat goed, uiteindelijk sloten we de inschrijvingen af met 21 deelnemers,

Bijna een verdubbeling tov het eerste jaar!

De plaatsen werden gezet en de loting om de plaatsbepaling  kon starten. De deelnemers stonden vanaf de rampe tot bijna voor de Zeelaan.

Tijdens de wedstrijd zelf bleek al vlug dat de krachtige wind en zijwaartse stroming  het niet eenvoudig maakten om de vislijnen heel ver te gooien en recht te houden.

De vangsten vielen wat tegen, de zeebaars wou niet toehappen  en, uiteindelijk werden er slechts 15 vissen gevangen bestaande uit 13 * bot, 1 zeebaars en 1 kleine gul voor een totaal gewicht 5,205 kg.

12 mensen slaagden er in om 1 of meerdere vissen te vangen 10 mensen vingen niks.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Bjorn Vercaemer met een zeebaars en een bot voor een totaal gewicht van 1, 530 kg gevolgd door Dominique Vermote met 3 bot en Theo Charlemagme met 1 bot.

Niettegenstaande de mindere vangst kunnen we toch besluiten dat het een toffe ontspannende dag visdag was die zeker voor herhaling vatbaar is.

Dank aan alle medewerkers en op naar de volgende activiteit. In bijlage zie je nog de volledige uitslag van de wedstrijd.

Grtn

Johan


PS En ja, er werden natuurlijk ook weer foto's gemaakt: dank Katy!

Zie icoontje hieronder. en je komt in het album terecht. Veel kijkplezier

 

         foto-album
© YCDP Yachting Club De Panne - info@ycdp.be